Група компаній "НІКО" та Mitsubishi Corporation створюють "Ем Ем Сі Україна"

06.07.2016
Группа компаний «НИКО» и Mitsubishi Corporation создают «Эм Эм Си Украина»
Група компаній «НІКО», один з лідерів автомобільного ринку України, і корпорація Mitsubishi Corporation створюють спільне підприємство «Ем Ем Сі Україна», імпортера автомобілів Mitsubishi Motors в Україні. Частка Mitsubishi Corporation в новій компанії становить 60%, частка Групи компаній «НІКО» - 40% відповідно. Очолить компанію представник Mitsubishi Corporation пан Хіроакі Озава.

Створення спільного з Mitsubishi Corporation підприємства є наступним логічним етапом у розвитку бренду Mitsubishi Motors в Україні. Новий рівень взаємодії між японським виробником і Групою компаній «НІКО» дозволить забезпечити більш тісну співпрацю в сферах розробки і розвитку продукту з урахуванням інтересів українських споживачів, оперативного виводу на ринок України новинок бренду і подальшого розвитку дилерської мережі.

Група компаній «НІКО» вперше в Україні офіційно представила бренд Mitsubishi Motors в 1991 році, поставивши першу партію автомобілів Mitsubishi L-300. У 1993 році компанія «НІКО» отримала статус офіційного дилера Mitsubishi Motors в Україні і почала будівництво 3-х дилерських центрів. Перший концептуальний дилерський центр Mitsubishi Motors був відкритий в 1994 році в Києві. Компанія «НІКО» активно развівавалась, рекордно збільшуючи з кожним роком обсяги продажів, і вже в 1998 році стала офіційним дистриб'ютором Mitsubishi Motors в Україні.

У 2003 році компанія «Торговий дім НІКО» отримала статус офіційного імпортера і дистриб'ютора Mitsubishi Motors також в Молдові та Білорусі. В цьому ж році компанія стала володарем почесного звання «Імпортер №1», продавши 6096 автомобіля, і утримувала його протягом п'яти наступних років. У 2008 році, напередодні світової фінансової кризи, частка Mitsubishi Motors на автомобільному ринку України склала максимальні для бренду 7,2%. До цього моменту кількість дилерських центрів Mitsubishi Motors в Україні досягло 34.

За весь час співробітництва з Mitsubishi Motors компанією «Торговий дім НІКО» було продано понад 142 500 автомобілів.

«Створення спільної компанії з Mitsuibishi Corporation - це, по суті, декларація значущості українського ринку для наших японських партнерів, - зазначає Андрій Шелюг, директор компанії «НІКО Менеджмент». - Я впевнений, що спільними зусиллями ми зможемо вивести бренд Mitsubishi Motors в Україні на якісно новий рівень».