Група компаній «НІКО» позначає нові пріоритети розвитку

21.07.2016
Группа компаний «НИКО» обозначает новые приоритеты развития
Група компаній «НІКО», один з лідерів автомобільного ринку України, оновлює стратегію свого розвитку. Основними цілями компанії на найближчий час буде активне просування мультибрендовой автомобільної дилерської мережі, розширення портфеля представлених брендів, модернізація бізнес-процесів і розвиток нових напрямків бізнесу - продажу автомобілів з пробігом і оптової дистрибуції запасних частин.

Формування та впровадження нової стратегії відбувається одночасно зі структурними змінами всередині компанії. У травні Група компаній «НІКО» та Mitsubishi Corporation створили спільне підприємство «ЕМ ЕМ СІ Україна», імпортера автомобілів Mitsubishi Motors в Україні. Частка Mitsubishi Corporation в новій компанії становить 60%, частка Групи компаній «НІКО» - 40% відповідно. Новий рівень взаємодії між японським виробником і Групою компаній «НІКО» дозволить забезпечити більш тісну співпрацю в сферах розробки і розвитку продукту з урахуванням інтересів українських споживачів.

Група компаній «НІКО» вперше в Україні офіційно представила бренд Mitsubishi Motors в 1991 році, поставивши першу партію автомобілів Mitsubishi L-300. У 1993 році компанія «НІКО» отримала статус офіційного дилера Mitsubishi Motors в Україні і почала будівництво 3-х дилерських центрів. Перший концептуальний дилерський центр Mitsubishi Motors був відкритий в 1994 році в Києві.

У 1998 році компанія «Торговий дім НІКО» стала офіційним дистриб'ютором Mitsubishi Motors в Україні, а в 2003 році отримала статус офіційного імпортера і дистриб'ютора Mitsubishi Motors також в Молдові та Білорусі. В цьому ж році компанія стала володарем почесного звання «Імпортер №1», продавши 6096 автомобіля, і утримувала його протягом п'яти наступних років. У 2008 році, напередодні світової фінансової кризи, частка Mitsubishi Motors на автомобільному ринку України склала максимальні для бренду 7,2%.

За весь час співробітництва з Mitsubishi Motors компанією «Торговий дім НІКО» було продано понад 142 500 автомобілів. Тепер «Торговий дім НІКО» буде займатися просуванням нових напрямків бізнесу для Групи, а саме: продажем автомобілів з пробігом і оптовою дистрибуцією запасних частин.

Напрямок імпорту в Групу компаній «НІКО» залишається і буде представлено компанією «НІКО Трейдінг», офіційним дистриб'ютором ExxonMobil в Україні.

«Перша половина 2016 року для нас стала насиченою і знаковою, - говорить Андрій Шелюг, директор компанії «НІКО Менеджмент». - Ми вивели на новий рівень співпрацю з нашими японськими партнерами, підготувалися до запуску нового автомобільного бренду у Львові і зараз готуємося до запуску нових бізнес-напрямків. Крім того, цього літа Групі компаній «НІКО» виповнилося 25 років. Я хочу подякувати всім нашим клієнтам, партнерам і співробітникам за довіру і підтримку, за те, що всі ці роки ми були разом».